• Op de koffie

    4 mei 2012

    In de lente en zomer zijn er veel meer activiteiten dan in de donkere maanden. Dat is natuurlijk heel leuk, maar levert  wel een zekere druk op. Want zo had ik de eerste maanden van dit jaar geen expositie, terwijl ik vanaf Pasen binnen anderhalve maand 4 evenementen gepland heb staan.

    Lees meer >> | 1691 keer bekeken

  • Lammetjesmarkt 9 april 2012

    10 april 2012

    Gisteren was het Lammetjesmarkt op Reijerscop, vlakbij Montfoort/Harmelen. Mijn vriendin zei een paar maanden geleden tegen me: "Dat is misschien wel iets voor jou, een kraampje met je schilderijen! Het is een landelijke streek en er wonen ook veel koeien. Dus grote kans dat mense

    Lees meer >> | 1475 keer bekeken

  • Bull's eye

    31 maart 2012

    Hè hè, de stier is af.

    Ik heb er lang over gedaan, maar dat kwam voornamelijk omdat ik in dit schilderij met glaceringen heb gewerkt. Dit had ik nog niet eerder gedaan en daardoor heb ik hier en daar achteraf correcties moeten aanbrengen. Het ging niet helemaal van een "leien dakje", zullen we maar zegggen... Maar ja, al doende leer je hier van.

    Lees meer >> | 1487 keer bekeken

  • Onderhanden werk

    22 februari 2012

    Zoals ik al eens eerder schreef, ik werk altijd aan meerdere werken tegelijk. Ik schilder in meerdere lagen en dan moet een stuk soms eerst drogen voordat ik eraan verder kan. Dan is het handig om geen tijd te verliezen en met iets anders verder te gaan. Dus zo kan het gebeuren dat ik momenteel 5 werken heb uitstaan.

    Lees meer >> | 1619 keer bekeken

  • Creatief met ei

    8 januari 2012

    Enige tijd geleden kwam ik vlak bij mijn huis een vroegere schoolvriendin van de middelbare school tegen. Dit was wel héél toevallig, want ze woont al langere tijd in een andere stad. We hebben even staan praten en zij bleek behoorlijk actief op het kunstzinnige vlak. We wisselden onze e-mail adressen uit en uiteindelijk spraken we af om samen een workshop "ei-tempera" te volgen bij Mariska van den Enden.

    Lees meer >> | 1665 keer bekeken

  • Achterstallig schilderwerk

    29 december 2011

    Tussen Kerst en Nieuwjaar heb ik meestal een weekje vrij. Zo ook dit jaar. Heerlijk, even helemaal niets. Ik heb een nogal drukkke periode achter de rug, zowel op mijn werk als qua klussen. Dus ik heb me voorgenomen om deze week rustig aan te doen. Lekker bijslapen, lanterfanten, maar natuurlijk ook schilderen. Daar ben ik de laatste paar weken namelijk niet aan toe gekomen. En dat ga ik dan missen hoor!. Ik heb al flink wat kunnen doen. Ik maak weer een koe die door een raam naar binnen kijkt, in de stijl van "Nachtbraker", Schilderen geeft me energie en ik geniet dan ook volop van deze week. 

    Lees meer >> | 1459 keer bekeken

  • Gluren bij de buren

    21 november 2011

    In mijn vorige blog schreef ik over mijn nieuwste schilderij "Nachtbraker", dat toen nog in de maak was. Inmiddels is het af en kun je het op mijn site bekijken. Ik vind het effect van het oude houten raam met die kop die naar binnen kijkt zo grappig, dat ik er nog een ga maken. Anders, maar wel hetzelfde idee: een koe die naar binnen gluurt. Dit betekent dat de stier nog steeds even in de wacht staat. Maar dat geeft niet, want dat gaat me heus binnenkort lukken.

    Lees meer >> | 1507 keer bekeken

  • Bull shit

    7 november 2011

    Ik ben al enige tijd bezig om een stier te schilderen. Sommige delen vorderen aardig en daar ben ik tevreden over. Ik schilder graag roodbont, want daar zitten mooie kleurschakeringen in. Deze stier is ook roodbont, maar heel donker. En dat vind ik me toch lastig... Omdat het een stier is vind ik het in dit schilderij mooi om een deel van de rug te schilderen, zodat je kan zien hoe gespierd hij is. Maar in de overgang van de kop naar zijn lijf zitten zo veel donkere stukken, dat het lastig is om het zo weer te geven dat je nog wel kunt zien waar zijn kop eindigt en zijn flank begint. Dus nu staat dit schilderij "on hold". Ik laat 'm even voor wat het is, totdat ik inspiratie heb om het op een goede manier verder af te maken.

    Lees meer >> | 1549 keer bekeken

  • Exposeren

    5 oktober 2011

    Vandaag van start gegaan, mijn expositie van realistische koeienportretten bij Kunst en Coach (zie "exposties"), Kom kijken naar mijn schilderijen, want In het echt zijn ze mooier dan op een foto.

    Ik heb er mijn hart en ziel en vele uurtjes werk in zitten. Toen ik ze wegbracht voelde het leeg, alsof je kinderen voor het eerst naar school zijn. Ik heb gauw de lege plekken gevuld met de vrouwenschilderijen en dat staat ook wel weer gezellig. Maar binnenkort kan ik ook weer koeien in mijn huiskamer ophangen, want er zijn er 2 in wording. Ben je benieuwd? Schrijf dan in op mijn nieuwsbrief, dan ontvang je automatisch bericht als ik een nieuw schilderij upload of als er een nieuwe expositie opent.

    Bij Kunst en Coach ligt een gastenboek, dus voel je vrij om daar iets in te schrijven, want ik ben heel benieuwd naar jouw reactie. Feedback geeft me een idee van de beleving van degene die naar mijn schilderijen kijkt en daar kan ik iets mee.

    Lees meer >> | 1625 keer bekeken

  • Getwitter

    13 september 2011

    http://twitter.com/TSchilperoort 

    Lees meer >> | 1625 keer bekeken

  • Meer blogs >>