• Hard gewerkt

    21 augustus 2011

    Vandaag heb ik de 2 schilderijen van kalf 872 afgemaakt. Dit zijn 2 portretten die ik al eerder heb geschilderd, maar dan in het vierluik. Ik kreeg zoveel positieve reacties op de kalfjes dat ik besloot om deze 2 nogmaals te schilderen, maar dan op groter formaat. Ik ben blij met het resultaat. De schilderijen worden getoond op mijn expositie van oktober t/

    Lees meer >> | 1562 keer bekeken

  • In levenden lijve

    22 juli 2011

    Als ik schilder, doe ik dat bij voorkeur zo realistisch mogelijk. Vandaar dat ik af en toe wat research doe. Ik google op het internet om afbeeldingen te bekijken, want ik wil weten hoe zo'n oormerk van een koe er nou precies uitziet. Wat voor tekens staan er op en wat is eigenlijk de juiste kleur geel? Ook ga ik af en toe het weiland in om koeien te bekijken. Na een poosje zijn ze aan me gewend en gaan ze rustig verder waar ze mee bezig waren. Dan maak ik foto's van ze.

    Ik werk vanaf een foto, want dan kan ik het beste de details bekijken. Ondanks dat ik ze regelmatig fotografeer heb ik nog nooit een van mijn eigen foto's gebruikt. Dat komt omdat ik tijdens het surfen op het internet iemand tegenkwam die ze veel beter fotografeert!

    Deze boerin "Hendrika" uit Drenthe maakt prachtige fotoportretten van haar dieren en die hebben me zo geïnspireerd, dat nagenoeg al mijn modellen bij haar op de boerderij vandaan komen. Ze houdt een weblog bij waarin ze van alles vertelt over het boerenleven. Als mijn schilderij af is stuur ik haar de foto met het eindresultaat en schrijft ze hierover een stukje op haar weblog.

    Inmiddels hebben wij hierdoor een regelmatig mailcontact opgebouwd. Onlangs ben ik van Delft naar Drenthe gereden en heb ik haar en haar partner ontmoet. Ik ben bijzonder gastvrij ontvangen. Ik ben rondgeleid door het bedrijf en heb al mijn modellen in levenden lijve ontmoet. Hiervan hebben we natuurlijk ook weer foto's gemaakt.

    Het was een geweldige dag en het maakt het schilderen van haar koeien nog leuker nu ik ze in het echt heb gezien en meegemaakt! Ieder dier heeft een eigen karakter en specifieke uiterlijke kenmerken en dit probeer ik te treffen in mijn schilderijen. Als me dat lukt is mijn schilderij geslaagd.

    Hierbij een paar foto's (met al mijn modellen), ter illustratie van deze bijzonder dag.

    Lees meer >> | 2325 keer bekeken

  • Meer blogs >>