Iedere zomer probeer ik een dagje Drenthe te plannen. Ik ga dan lekker op bezoek bij de boerin en haar boer bij wie veel van mijn schildersmodellen wonen. 

Het was mooi weer en we hebben lekker bijgekletst. Zonder het internet hadden we elkaar nooit leren kennen. Ik zocht destijds foto's van koeien en vond er enkele van haar. Ik zocht de bron op en zag dat ze een heel interessante en leuke blog bijhoudt Over koetjes en kalfjes. Ik schreef haar en ze stuurde me de gevraagde foto. Zo kregen we een regelmatig en leuk contact en 2 jaar geleden bezocht ik haar voor het eerst (zie mijn eerste blog "in levenden lijve")

Iedere keer neem ik één of meerdere schilderijen mee van haar koeien. Ze is niet in de gelegenheid om naar mijn woonplaats te komen, dus dan breng ik ze op deze manier naar haar toe. Een schilderij in het echt is niet te vergelijken met een foto ervan, de kleuren en details zijn zoveel sprekender.

Het was een heel gezellige dag, waar ik natuurlijk ook weer een aantal oude bekenden ben tegengekomen! Maar ook de koe die model staat voor het schilderij waar ik nu aan bezig ben "Rust", te zien onder "werk in wording." Ze stond klaar om gemolken te worden door de melkrobot.
En niet te vergeten de "drieling", die ik (nog) niet geschilderd heb, maar die worden beschreven in haar blog. 
De kalfjes waren natuurlijk een hoogtepunt. Nog zó klein en schattig!

Ik had de camera van de boerin geleend en af en toe stopte ik die in mijn overall. Daardoor veranderde ongemerkt de instelling en zo heb ik onverwacht nog een paar "kant en klaar" schilderijfoto's gemaakt. Op canvas laten drukken en klaar is kees, dat scheelt een hoop werk! Maar ja, misschien toch niet hetzelfde ...

Het was heel gezellig en ik heb mijn stadse boerinnenhart weer opgehaald.

Sandra

27 juli 2013

dat van die veranderde instelling had ik dus laatst per ongeluk ook, waardoor ik ook die schilderij bewerking ontdekte. Ik maakte er één hele mooie foto mee van een pink bij het hek, misschien dat ik die wel op canvas laat zetten, maar ik bedacht mij ook meteen dat zo'n schilderij nooit zo mooi kan zijn als die van jou! helaas heb ik er dus geen gewone foto van, want schilderen van een bewerkte foto lijkt me dan weer helemaal niks....


Jan K. alias Afanja

29 juli 2013

Leuk dat je weer even een dagje bij Hendrika en haar boer was. Ik vind het ook elke keer weer een feest om daar de geur van het boerenbedrijf op te snuiven. Dat jouw schilderijen in werkelijkheid veel mooier zijn dan op een foto, heb ik onlangs zelf kunnen zien bij Hendrika. De kleuren en details, zoals een plukje haar op de kop, zijn op doek inderdaad veel sprekender dan op foto's.


Reageer op dit bericht